Onnellisen elämäm perusta
Lama Zopa Rinpoche

ONNELLISEN ELÄMÄN PERUSTA

"Menestyksessä ei ole kyse rahan saamisesta vaan hyvän sydämen omaamisesta.
Tämä on tärkein lapsille annettava koulutus."

Meidän tulisi pitää jokaista ihmissuhdetta tilaisuutena harjoittaa dharmaa ja vapauttaa itsemme maallisista ajatuksista. Tämä mahdollistaa tyytyväisyyden, sisäisen rauhan ja onnellisuuden löytämisen.

Meidän on kehitettävä hyvää sydäntä ja seitsemää perusominaisuutta, jotta elämämme olisi merkityksellistä, järkevää ja rauhan ja onnellisuuden lähde muille.
Seitsemän ominaisuutta ovat ystävällisyys, iloitseminen, kärsivällisyys, anteeksiantaminen, anteeksipyytäminen, tyytyväisyys ja rohkeus.

1. Ystävällisyys
Pieninkin ystävällinen teko, joka on tehty hyvällä sydämellä, vilpittömästi välittäen toisten aistivien olentojen onnellisuudesta, johtaa onnellisuuden kokemiseen sadoissa ja jopa tuhansissa tulevissa elämissä.

2. Iloitseminen
Harjoittamalla iloitsemista eli olla iloinen, kun muille tapahtuu hyviä asioita, lapsenne luovat hyvää karmaa koko ajan.

3 Kärsivällisyys
Kun opetat lapsesi harjoittamaan kärsivällisyyttä, välttämään muiden vahingoittamista ja hyödyttämään heitä, ihmiset viihtyvät heidän seurassaan ja heidän ihmissuhteensa ovat sopusointuisia ja kestäviä.

4. Anteeksiantaminen
Anteeksiantaminen on erittäin tärkeää. Se avaa sydämen siltä, joka pyytää anteeksi samoin kuin siltä, jolta pyydetään anteeksi.

5. Anteeksipyytäminen
Pyytämällä vilpittömästi anteeksi lapsiesi hyvät suhteet jatkuvat ihmisten kanssa, joita he ovat erehdyksessä vahingoittaneet. Asioiden selvittäminen tällä tavalla tuo onnellisuutta kaikille osapuolille.

6. Tyytyväisyys
Tyytyväisyys voi suojella lapsiasi kehittämästä huonoja taipumuksia, jotka tuhoavat ja heittävät hukkaan heidän elämänsä, estävät heitä olemasta hyödyllisiä muille ja saavat heidät aiheuttamaan paljon kärsimystä perheilleen.

7. Rohkeus
Rohkeus antaa mielen vahvuutta, jota tarvitaan ominaisuuksien kehittämisessä ja luottamusta siihen, että pystyy auttamaan muita ja johdattamaan heidät onnellisuuteen. Se tekee myös kykeneväksi kestämään vaikeuksia, joita liittyy itsekkäästä mielestä luopumiseen.

Kirja tarjoaa keinoja itsekasvatukseen jokaiselle, joka haluaa parantaa elämänlaatuaan tässä ja tulevissa elämissään.

Kirjassa on 80 sivua, hinta 20,-

 

takaisin kirjaluetteloon